Конкурси

Архив

Az-deteto(1)

Конкурс за творческо писане с тема „Моето невероятно лятно приключение“

Здравейте, приятели!

В разгара на лятото и кампанията Забавното лятно четене, az-deteto.bg продължава с предизвикателствата към малките си читатели.

Весели случки, щури изживявания, забавни истории – споделете емоциите си с нас!

Участвайте в конкурса на az-deteto.bg „Моето невероятно лятно приключение” и ни разкажете вашите интересни истории.

Най-интересните разкази и стихотворения ще бъдат отличени с награди.


По повод Международния ден на детската книга и Празниците на детската книга и изкуствата за деца Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” – Шумен обявява конкурс за кратко есе на тема „Какво е книгата за мен”

Конкурсът е открит за деца до 14-годишна възраст. Творбите се приемат в Детски отдел на библиотеката или могат да бъдат изпратени на адрес lib_deca@abv.bg

Крайният срок за участие е 25 април 2013 г.

Резултатите и отличените творби ще бъдат обявени при закриването на Празниците на детската книга и изкуствата за деца на 27 април 2013 г.

 


През 2012 год. се навършват 110 год. от рождението на Ангел Каралийчев. По този повод през лятната ваканция ни гостува един от най-известните му герои – Тошко Африкански.

РБ „Ст. Чилингиров” – Шумен обявява конкурс за рисунка на тема „Приключенията на Тошко Африкански – преди и сега” Рисунките изпращайте на адрес 9700, гр. Шумен, бул. Славянски 19, РБ „Ст. Чилингиров”, Детски отдел, за конкурса.

За победителите ще има награди!

Краен срок за участие – 31 август 2012 год.


Читателска щафета ІІ

Детективи с машина на времето

 Повече


АМЕРИКАНСКИЯТ ЦЕНТЪР В СТОЛИЧНА БИБЛИОТЕКА ОБЯВЯВА НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ТВОРЧЕСТВО НА ТЕМА „МОЯТА БИБЛИОТЕКА – ПРОЗОРЕЦ КЪМ АМЕРИКА” КОНКУРСЪТ СЕ ПОСВЕЩАВА НА 5-ГОДИШНИНАТА ОТ ОТКРИВАНЕТО НА АМЕРИКАНСКИЯ ЦЕНТЪР НА 12 ЮНИ 2007 Г.

Повече


Втори международен конкурс „Карст под защита – дар за поколенията”

Повече


Конкурс „Аз, Паисий, събрах и написах за моя български род…“

Повече


Стихче за баба Марта и рисунка за 8ми март

Повече


Игра на издателство „Фют“ – „Четенето е безкрайно увлекателно и полезно занимание“

Повече


Конкурс за детски рисунки „Рецептите на баба“
2012

Национален кулинарен фестивал „Пъстра Трапеза на гости на моя град”, „Ивитал Консулт” ЕООД – фирма за консултиране на ресторанти, Асоциацията за Развитие на Изкуствата и Занятите А.Р.И.З. – 7 с любезното съдействие на Националния Дворец на Децата, за четърта поредна
година организират КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА на кулинарна тема „Рецептите на баба“.

Регламент на конкурса:
1. Рисунките да са с размер блок 4
2. За рисуване могат да се използват моливи, пастели, флумастри, водни или маслени боички – т.е. всякакви достъпни материали.

Повече


Конкурс „Най-забавна училищна история“

Daskalo-bg.eu от днес стартира конкурс за най-забавна случка в училище. Всички знаeм, че умеете да се забавлявате добре. Дори и в даскало. За това стегнете се и драснете няколко реда, като ни разкажете някоя смешна история, която няма да забравите. А ние от екипа на daskalo-g.eu ще наградим най-забавните истории.

Повече


Международен конкурс за рисунка „Тъпан бие, хоро се вие“

Конкурсът за рисунка “Тъпан бие, хоро се вие” е съпътстваща изява на празниците на духовите оркестри “Дико Илиев”. Неговата цел е подчинена на мисията на това значимо културно събитие. Съгласно неговия статут, то цели да запази богатите традиции на духовите оркестри и да популяризира творчеството на самобитния композитор Дико Илиев. В него участват с 30-минутна програма професионални и любителски духови оркестри от страната и чужбина без възрастови ограничения, както и мажоретни състави. Празниците нямат конкурсен характер. Те се провеждат на всеки две години.

Повече


Организаторите на XIV Национален фестивал на детската книга, който ще се проведе в гр. Сливен от 9 до 11 май 2012 г.

ОБЯВЯВАТ

НАЦИОНАЛЕН ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС НА ТЕМА:

“В една вълшебна звездна нощ”

В конкурса могат да участват деца и юноши на възраст от 7 до 16 години, разделени в три възрастови групи: 7 – 10 години, 11 – 14 години,
15 – 16 години. Всеки участник има право да представи до 2 литературни творби /разказ, приказка, стихотворение/ специално създадени за
конкурса. Творбите да са с обем до 5 машинописни страници. 
Компетентно жури ще оцени творбите. Ще бъдат раздадени много награди. Отличените литературни произведения ще бъдат издадени в сборник. Журито ще оценява  творби представени само в печатен вид или изпратени на е-mail.

Творбите за конкурса, с обозначени на тях: трите имена, възраст(навършени години), училище, адрес, телефон и e-mail за контакти, изпратете на адрес:

8800 гр. Сливен

ул. “Никола Карев” № 1

Регионална библиотека “Сава Доброплодни” за конкурса “В една вълшебна звездна нощ”

или на email:
reglibsliven@iradeum.com

тел. за справки: 044/62 53 97 ;
62 39 70

; 62 24 41

КРАЕН СРОК ЗА ИЗПРАЩАНЕ НА ТВОРБИТЕ:

10.03.2012 г.

Повече


Започва детско пътешествие в необикновения свят на Роалд Дал


Тази есен всеки малгучан може да стане част от „Читателската щафета с героите на Роалд Дал“, организирана от „Аз чета“ „Читателска щафета с героите на Роалд Дал“ по случай Световния ден на обичания детски писател започва на 13-ти септември по инициатива на сайта „Аз чета“. Основна цел на кампанията е да запознае повече български деца с необикновения свят в книгите на Дал, страннолепно магичновкусен и полят с шоколадово-уханен сироп от странни герои, интересни случки и крайно невероятни истории.


Повече


50 начина да отбележим световния Ден на Роалд Дал
Повече


Фотоконкурс „Спомен от лятото“
Правила и условия за участие във фотоконкурс „Спомен от лятото“


НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС „ИВАН ПЕЙЧЕВ”

Съюзът на българските писатели, Община Шумен и Дружеството на писателите в Шумен обявяват конкурс за IV-тата Национална награда за лирика „Иван Пейчев” с награден фонд 1500 евро. В конкурса могат да вземат участие автори от цялата страна, независимо към коя писателска формация принадлежат. Материали се приемат в два екземпляра, до 30 септември 2011 г., на адрес: Шумен, община Шумен, отдел „Култура”, за Виктория Ковчазова.


КОНКУРС ЗА ЕСЕ, РИСУНКА И СНИМКА ЗА ДЕЦА И ЮНОШИ НА ТЕМА: „ОБИЧАМ ПРИРОДАТА – И АЗ УЧАСТВАМ”

Стартира конкурсът за деца и юноши на тема „Обичам природата и аз участвам“, организиран от Министерството на околната среда и водите и фондация „Димитър Бербатов“. Конкурсът е за есе, рисунка и за снимка, като е разделен в две възрастови групи – за деца до 14 години и юноши до 18 години. Произведенията трябва да показват отношение и грижа към природата. Всеки участник може да изпрати до три свои творби най-късно до 24 октомври 2011 г. в Регионалната инспекция по околна среда и води в Шумен или до дирекцията на Природния парк „Шуменско плато“. Те ще номинират по десет произведения за общонационално оценяване. От най-добрите рисунки и фотоси ще бъде организирана и показана изложба през месец декември, когато ще бъде връчена и наградата на Министерството на околната среда и водите за най-зелен град. Десет от най-добрите есета ще бъдат публикувани на сайтовете на Министерството на околната среда и водите и фондация „Димитър Бербатов“. Предвидени са и награди за призьорите – 10 велосипеда, 10 цифрови фотоапарата и 10 бинокъла.

Адрес, на който участниците в конкурса могат да изпращат своите творби: riosvshn_pr@abv.bg, www.riosv.icon.bg


Повече


КОНКУРС ЗА ПРЕВОД НА СТИХОТВОРЕНИЕ

Американският център при Столична библиотека
и фондация “Приятели на Чикаго”
обявяват конкурс за превод на стихотворение
от книгата на Шел Силвърстейн “Където свършва тротоарът”
(Shel Silverstein, “Where the Sidewalk Ends”)


ПовечеКОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА

Представителството на Гръцката фондация за култура и Гръцката туристическа организация в България организират за трета поредна година конкурс за детска рисунка „Гърция през моите очи”. Тази година конкурсът e включен в програмата на ГФК, посветена на популяризирането на гръцките паметници от световното културно наследство под егидата на ЮНЕСКО.


Повече


 НАЦИОНАЛЕН ПЛЕНЕР ЗА ДЕТСКА РИСУНКА НА ТЕМА:

“От другата страна на вълшебното огледало”

Пленерът ще се проведе в гр.Сливен на 10.05.2011г. от 10.30 до 14.30 часа. В него могат да участват деца и юноши на възраст от 7 до 14 години, разделени в две възрастови групи : 7 – 10 години, 11 – 14 години.

ПовечеКонкурс за деца до 12 г. Напишете приказка за Торбалан съвременния свят.

Да запазим българските фолклорни герои и да възпитаваме любов и интерес към тях.

Повече


 Лятото е за почивка и четене на любими книги, а и за конкурси. От 22 юни издателство „Фют“ стартира конкурс „Препоръчвам ви“.

Повече


Деца рисуват свят без война

Наградени участници:
Първа възрастова група:
І награда – Златин Диянов Вълев (СОУ
„Сава Доброплодни“, ІІІв клас)
ІІ награда – Пламена Недкова
Терзийска (ІІ ОУ, ІІІа клас)
ІІІ награда – Шебнем Джеват Сали
(ІІ ОУ, ІVб клас)
Втора възрастова група:
Награда не се присъжда
Трета възрастова група:
І награда – не се присъжда
ІІ награда – Богомила Пламенова
петрова (ПМГ „Нанчо Попович“, 10в клас)
Жури:
Деян Ефтимов
Дарина Стоянова
Ани Кайкова