С празнично парти закрихме Лятната работилница за изкуства – 2018

С литературно-музикална програма на малките поети от лятното „Литературно ателие” и на децата от традиционната августовска занималня в библиотеката с ръководител Галина Кънева, с атрактивни демонстрации на уменията на талантливите модни дизайнери от „Фешън ателие”, с много усмивки и настроение и с вкусна торта изпратихме още едно ползотворно, но и забавно лято в Шуменската библиотека.

В рамките на празничната програма бяха представени и две изложби – с фотоси на децата от лятното фотоателие „Малки зелени патрули” и с колажи и рисунки на модни скици, изработени от участниците във „Фешън ателие” на детската работилница. Гостите на празника се включиха и в традиционния благотворителен базар с изделия от летните приложни ателиета, а със събраните 189 лв ще бъдат закупени книги за Детски отдел на библиотеката.

Празникът ознаменува края на XII Детска работилница за изкуство, организирана с финансовата подкрепа на Община Шумен. В рамките на традиционната лятна работилница в библиотеката децата на Шумен твориха и се забавляваха в клубовете „За парите и още нещо” с ръководители Пламена Стоянова и Виолина Тодорова, „Роботко” с ръководител Николай Лазаров и „Карате” с ръководител Стоян Обретенов. Част от детското библиотечно лято бяха още ателието „Декупаж” с ръководител Пламена Стоянова, фотоателие „Малки зелени патрули” и „Фешън ателие”, ръководени от Биляна Васкова, „Етноателие” с ръководители Маргарита Друмева и Боряна Стефанова и „Литературно ателие” с ръководител поетесата Роза Боянова.

Малчуганите изпратиха своето библиотечно лято, обогатени и с нови приятелства и с много откривателства за вълшебния свят на книгите и изкуството.

05 септември 2018