Нашият свят

Запознайте се с природните чудеса на планетата земя.

Кога се появява Земята? Как се образува дъждът? Какво предизвиква приливните движения? Как растат цветята? Великолепните диаграми представят Земята в изумителни подробности и показват невероятното разнообразие на нашата планета. Тръгнете на едно вълнуващо пътешествие и научете повече за това къде живеем и за условията, които правят планетата ни обитаема.

„Вгледай се внимателно в природата и ще разбереш всичко.“
Алберт Айнщайн

Благодарение на научния и технологическия напредък сега знаем повече за това как се е появила нашата планета и за условията, позволили да се развие животът. Слънцето, Луната, планетите и времето – всичките играят роля, а тази чудесна енциклопедия изследва техните фундаментални роли и обяснява как можем да вникнем в тайните на миналото, като проучим какво ни е оставила природата. Този кратък семеен справочник ще направи изучаването за нашата изключителна планета полезно и забавно.

Използвайки великолепни илюстрации и диаграми, Нашият свят ви води на чудесно визуално пътешествие из планетата, като разкрива нейните невероятни тайни. Този кратък справочник за цялото семейство задоволява любопитството на най-любознателните и открива природните чудеса на света, в който живеем.

В книгата „Нашият свят“ ще откриете:

  • научете всичко за стихийни природни явления като земетресенията и вулканите;
  • запознайте се с основната информация за климатичните системи и необичайното време;
  • опознайте Слънцето, Луната, приливите и отливите, както и мястото ни в Слънчевата система;
  • разкрийте красотата и разнообразието на природата.

Любопитен факт: Гледана от космическото пространство, планетата Земя изглежда синя, тъй като 70% от повърхността ѝ е покрита с вода.

03 октомври 2018