Програмираме и кодираме с роботчето „Финч“

Продължаваме с демонстрациите за работа с роботчето „Финч“, включени в Европейските дни на програмирането – 2018 година.
Екипът ни гостува на учениците от II „б“ клас към Второ ОУ „Д-р Петър Берон“, с класен ръководител г-жа Анелия Веждарова. Децата направиха своите първи стъпки в програмирането, задаваха команди на роботчето „Финч“, а в края на заниманието включиха и своите учители.

В поредната демонстрация за работа с роботчето „Финч“, наши гости бяха второкласници и третокласници от СУ „Панайот Волов“. Благодарим на техните учители, че заедно успяхме да съчетаем полезното с приятното, учейки се да програмираме.

Последната за тази седмица демонстрация за работа с роботчето „Финч“ проведохме в библиотеката на читалище „Стилиян Чилингиров“.
Участници днес бяха второкласниците от Начално училище „Княз Борис I“, които заедно с г-жа Марина Райчева програмираха и се забавляваха.
Програмата на Шуменската библиотека включена в Европейките дни на програмирането, продължава и през следващата седмица с ученици от началните класове в селата Мадара, Градище и Памукчии.

12 октомври 2018