Звън – звън

Десет приказни пиеси.
Румен Николов е създал известни заглавия – носители на много награди от международни фестивали – „Мускетарят с маратонките“, „Монета във въздуха“, „Мой скъпи жабчо“, „Надникни“, „Нова приказка за стари вълшебства“, „Магия земна“ както и мюзикъла – „Зеленият кон“. През 2009 година филмът му „Серенада“ получи най-голямата награда в историята на БНТ – „Златен Кайро“ в конкуренция с повече от 280 филма.
Голям а любов и слабост на Румен Николов е поезията. Той създава стихове за повече от 150 песни, част от които намират място и в двете му поетични книги – „Сънно кадифе“ и „Светла тъга“.
През 2009 г. написва романа „Бродница“.
Театърът за деца, драматургията и по-специално куклено изкуство обаче е най-голямото изкушение на Румен Николов. През годините е създал повече от 15 пиеси, три от които са носители на награди от национални и международни конкурси: „Звън – звън“ – втора награда на фестивала и втора награда на националния конкурс „Михаил Лъкатник“ в град Ямбол. Розовото змейче първа награда за драматургия на международния фестивал „Златният делфин“ гр. Варна.
Пиесите „Снегопад“, „Полет с ръкавица“, „Имало сега“, „Феите – Ах феите“, „Приказка за доизмисляне“ са поставяни в различни театри у нас и в чужбина.
И сега уважаеми читателю, в ръцете си държиш книгата „Звън звън“, където специално за теб са подбрани десет от най интересните пиеси на Румен Николов.

12 август 2014