Изумителният свят на животните / Доналд Мур

Могат ли котките да виждат цветовете? А защо рибите плуват на пасажи? Отговорите на тези и на много други любопитни въпроси се разкриват на страниците на енциклопедията „Изумителният свят на животните“. Изпълнена с удивителни фотографии на животни и илюстрации на любими герои от анимационните филми на „Дисни“, тази книга ще запознае децата с невероятното животинско царство. Всяка нейна страница задълбочава познанията на малките читатели за животните, подхранвайки любовта и уважението им към всички живи същества.

Информация за родителите:
Наистина ли кучетата са роднини на вълците? Как пълзят змиите? Кое е най-голямото животно?
Енциклопедията „Изумителният свят на животните“ отговаря на тези и на още много други въпроси, давайки възможност на детето ви да научи за животните по забавен и пълноценен начин. Разбираема и достъпно поднесена, информацията в нея е систематизирана под формата на въпроси и отговори. Целта на книгата е да откликне на безграничното детско любопитство към удивителния свят на животните.
Всяка глава е ясно организирана и описва животните чрез въпроси, придружени от свежи отговори, написани от специалисти по животните. Чудесните пълноцветни фотографии и любимите герои на „Дисни“ съпровождат изумителните и интересни факти и спомагат за по-живото им възприемане.
Енциклопедията „Изумителният свят на животните“ е създадена с идеята да обучава децата и същевременно да им вдъхва трайно уважение към удивителните същества, с които споделяме планетата си.

Авторът на книгата, д-р Доналд Мур, е изследовател на животинското поведение и природозащитник, който повече от 30 години спомага за обновяването и управлението на зоопаркове в САЩ. Той е член на Американското зоологическо дружество и на няколко научни съвещателни групи.

04 ноември 2014