Тими Провала 3: Срещаме се отново / Стефан Пастис

Името му е Провала. Тими Провала.
А детективската му агенция е на прага на това да покори целия свят.

Несметни богатства! Невъобразима слава!

Но съдбата продължава да го подлага на злокобни изпитания по пътя му към върха: за начало, изключване от училище за непристойно поведение. Обаче има ключ към разрешението на всеки проблем, включително лошите оценки – митичният, търсен от всички доклад „Чудо“ – най-добрият доклад на всички времена, предаден преди години в час по биология, за който авторът е получил 6+++++…

Според легендата ученикът, който го намери и препише, ще се превърне в любимец на всички учители. Но това е мръсна работа. По-добре е за вас да не знаете нищо. Само едно е сигурно: Тими Провала отново ще бъде победител!

 

***

Стефан Пастис е роден 16 януари 1968 г. Израства в Сан Марино, Калифорния и се занимава с рисуване още от дете. През 1989 г. се дипломира от Калифорнийският университет с бакалавърска степен по политически науки, след което завършва право. Практикува от 1993 до 2002 г. като през цялото време не спира да рисува. Успява да продаде първата си рисувана серия „Pearls Before Swines“ през 1999 г. Тя става негова запазена марка и се появява в печатни медии, онлайн и в отделни книги.
През 2013 Пастис се впуска в нова авантюра представяйки първата си детска книга „Тими Провала”. Историята за малкия детектив и неговия помощник полярната мечка Тотал, получава възторжени отзиви и място в списъка с бестселърите на New York Times. Следващите книги от поредицата имат сходен успех. Публикувани на повече от 40 езика книгите за Томи се превръщат в новия голям хит в детската литература.

30 май 2016