365 занимателни игри на открито + стикери / Джейми Амброуз

Открийте… Наблюдавайте… Проучете… Създайте…

Предложения за невероятни дейности, които ще приковат вниманието ви за часове. Тази книга ще ви помогне да откриете света на природата – точно пред вратата на дома ви!

Тук са описани много забавни и вълнуващи дейности –  от построяването  на палатка до хербаризирането  на цветя и улавянето на насекоми. Вземете този практичен наръчник, навсякъде с вас и винаги ще намирате по някое занимание, което ще ви помогне да проучите и опознаете природата. Направете хотел за буболечки, създайте облак, открийте вкаменелост, разпознайте стъпките на животни, разгледайте скално езерце и още много, много други!

Някои от задачите ще бъдат истинско предизвикателство за младите учени и природолюбители – например търсенето на космически камъчета, на вкаменелости, правенето на марсиански пейзаж, да разпознават бръмбарите и мъжките и женските водни кончета, воденето на дневник за природата, какви скали са геодите и как да бъдат наподобени, как се прави барометър, дъждомер или ветромер с подръчни материали, как се мерят зрънцата на градушката.

Някои от задачите са щури и необикновени: да се направи флип-книга с растежа на цвете, да се забърка лепкава каша, да се играе на „уловете ябълки с уста“, предизвикваща луд смях, да се жонглира с плодове, да се направят печати от гъби. Децата ви ще имат незабравими ваканции, като им покажете как да си направят дъга в градината, пръчка за балончета или водна пързалка в двора. После пък могат да запълнят времето си със създаване на изригващ вулкан, карта на съкровище, домино с камъчета. Не на последно място – ето и няколко шпионски занимания: замаскиране, укритие за наблюдение за птици, гипсови отливки на стъпки, детективи на буболечки.

Книгата „365 занимателни игри на открито“ е цветна с богат илюстративен материал, който показва подробно и последователно всеки етап от конкретната задача. Голямата снимка в средата на страниците представя примерния резултат от изпълнението. Към всяко от заниманията е приложен списък с нужните материали – с почти всичките ще се снабдите лесно или пък са част от бита ви. Обозначено е и времето, което ви е необходимо за справяне с предложеното занимание. Допълнителните информационни карета ще дадат на децата полезни съвети при извършването на проектите, техники за безопасност, представят още забавни факти или нови възможности за прилагане. Специално отбелязани са задачите, за които е необходимо наблюдение или помощ от възрастен. В края на изданието са приложени стикери на различни животни, с които децата да украсят своите дневници за природата, както и звезди за отбелязване или награда след всяка задача.

Оставете компютрите! Нека игрите навън започнат още сега!

31 октомври 2016