Тайният ключ на Джордж за Вселената

Тази страхотна книга съчетава завладяващи и забавни приключения с много от удивителните научни факти за нашата Вселена и планетите, включително и най-новите идеи на Стивън Хокинг за черните дупки. Плюс цветни снимки на истински гледки от Космоса!
ЛУСИ ХОКИНГ е автор на два романа и на статии за много английски вестници. Тя живее в Кеймбридж със сина си.
СТИВЪН ХОКИНГ е Лукасов професор по математика и теоретична физика в Кеймбриджкия университет. Той е всепризнат за един от най-брилянтните теоретици във физиката от Айнщайн насам. Книгата му „Кратка история на времето“ има огромен успех (над 12 милиона бройки, продадени в цял свят) и вече е издадена на повече от 30 езика.
Това е първата им съвместна книга.
КРИСТОФ ГАЛФЪРД (д-р) е бивш студент на Стивън Хокинг и е сътрудничил за научната част, детайлите и снимките в тази книга. Сега Кристоф живее във Франция, където се занимава с популяризиране на науката по занимателен начин.
„Добре дошъл – каза Космос – във Вселената!”
Когато домашният любимец на Джордж, неговото прасе, нахлува през оградата в съседската градина, момчето се среща с новите си съседи – Ани и нейния баща учен Ерик – и намира таен ключ, който му разкрива изцяло нов начин да гледа на света. Откъм Космоса!
Защото Ерик има най-съвършения компютър на света, свръхинтелигентния Космос, който светкавично може да изпрати Джордж и неговите приятели до всяка точка на Вселената. Изведнъж Джордж се впуска в шеметно пътуване през необятните простори на космоса – покрай планети, през астероидна буря до самия край на Слънчевата система и отвъд.
Но и някой друг крои планове за Космос – планове, които ще поставят Ерик и Джордж в ужасна опасност.
А в Космоса няма нищо по-опасно от черна дупка…
„Съчетание на детско удивление с интелект на гений.“
Сънди Таймс за „Кратка история на времето“
Едно приключение извън-този-свят от Луси и Стивън Хокинг

12 август 2014