Ару Шах и краят на времето – книга 1 / Рошани Чокши

Книгата е част от поредицата „Роман за Пандавите„. С предговор от Рик Риърдън.

„Случвало ли ви се е да четете книга и да си помислите: „Ех, как ми се иска аз да я бях написал!?“ За мен „Ару Шах и краят на времето“ е една от тези книги. В нея има всичко, което обичам: хумор, екшън, страхотни герои и разбира се, невероятна митология! Ако не сте запознати с индийската митология – леле, тогава ви предстои истински празник!“
Рик Риърдън

Ару Шах забърква страхотна каша!
В отчаян опит да впечатли надутите си съученици и засрамена, че живее в музея, където работи майка ѝ, тя запалва прокълнатата Лампа на Бхарата. Обаче лампата няма как наистина да е прокълната, нали?
След като по погрешка пуска на воля древен демон, а съучениците и майка ѝ остават замръзнали във времето, сега Ару трябва да се справи с цялата тази бъркотия, преди богът на разрушението да се събуди.
Заедно с устатия гълъб Бу и собствената си полусестра, за чието съществуване дори не е подозирала, тя трябва да открие онези, в които са се преродили петимата братя Пандави от индийската митология, и да извърши опасно пътуване през Царството на смъртта. Ще успее ли Ару да развали проклятието и да върне времето? Все пак тя е само едно обикновено момиче. Или може би не съвсем…
Рошани Чокши е американска писателка, автор на младежки романи (young adult). Тя е бестселъров автор на „Ню Йорк Таймс“ с цели три книги, сред които и „Ару Шах и краят на Времето“ . Работата ѝ е номинирана за наградите „Локус“ и „Небюла“, а книгите ѝ се появяват в няколко списъка с най-добри книги на годината. Чокши живее в Джорджия, САЩ, но има индийски и филипински корени.
Книгата продължава в „Ару Шах и песента на Смъртта„.

31 януари 2020